JAG VILL VARA MED I ERT KÖPREGISTER

Att köpa genom Oscars

Ditt hem är grunden till välmående och trivsel. Det är där dagen börjar och slutar. Vi på Oscars vet att välja bostad är ett av de viktigaste valen ni gör. Den mäklare ni träffar på våra visningar hjälper er genom hela köpprocessen. Vårt mål är alltid att ni ska känna trygghet och få bästa service. Vi finns där för er, både som stöd och med vår expertis.

ATT SÖKA EFTER NY BOSTAD

Att välja bostad är ett av de viktigaste valen ni gör. Oscars förmedlar boenden i alla storlekar. Vi har en lång och gedigen erfarenhet av fastighetsmarknaden, vilket gör oss till det ultimata stödet vid er nästa bostadsaffär. Vi på Oscars kan vara er behjälpliga i ert bostadssökande på flera olika sätt. Via vår hemsida finner ni våra objekt som är till salu. Ni kan även anmäla er till Oscars VIP-tjänst och därigenom få tips om vilka bostäder som Oscars har till försäljning som skulle kunna vara av intresse för just er. För att anmäla er till Oscars VIP-tjänst ber vi er att klicka här.

“VÅRT MÅL ÄR ALLTID ATT NI SKA KÄNNA TRYGGHET OCH FÅ BÄSTA SERVICE. VI FINNS DÄR FÖR ER, BÅDE SOM STÖD OCH MED VÅR EXPERTIS.”

DAGS FÖR VISNING

Varje affär är unik och kräver en speciellt anpassad marknadsföring. Hög servicenivå innebär att vara tillgänglig och se till era önskemål samt använda vår samlade erfarenhet och kompetens. Oscars använder sig av flera olika typer av visningar. De vanligaste är så kallade öppna visningar där alla är välkomna. Ibland väljer ni som vår uppdragsgivare att ha enskilda visningar. Då bokar vi en tid tillsammans med köparen och besöker er bostad ensam tillsammans med mäklaren. Visningstiderna annonseras ut såväl i våra generösa fyrfärgsannonser och på Internet.

Våra köpare kan också genom att vara prenumerera på våra objekt ges möjlighet att besöka våra förhandsvisningar. Dessa sker alltid innan de offentliga visningarna.

I de fall ni som säljare önskar en än mer diskret försäljning tillgodoser vi naturligtvis era önskemål och tar fram intressenter från vårt kundregister.

TILLTRÄDESDAGEN

Försäljningen avslutas på tillträdesdagen. Då träffas säljare, köpare och mäklaren igen. Oftast träffas vi på köparens bank och mäklaren har förberett all kontakt med köparen och säljarens bank. Båda parter undertecknar likvidavräkning och vid fastighetsköp även köpebrev. Därefter erläggs resterande köpeskilling och ev. pantsättning löses bort.

Vi finns där för er även efter avslutad affär. Ni är alltid välkomna att kontakta oss för såväl ekonomisk som juridisk rådgivning.

VAD ÄR ER BOSTAD VÄRD?

Att vara väl förberedd är en central och viktig del när man söker efter en ny bostad. Vi hjälper dig gärna med en värdering av er nuvarande bostad. Många upplever att det känns tryggt att ha valt mäklare och förberett en försäljningsprocess så att det går snabbt och smidigt när ni väl har hittat ert nya boende. Oscars långa och breda erfarenhet av fastighetsmarknaden säkerställer dessutom att värderingen av er bostad görs korrekt.

BUDGIVNING

Som säljare är det alltid nervöst innan budgivningen kommer igång. Vi kontaktar köparna så snart de öppna visningarna är klara. Oftast börjar budgivningen dagen efter visning men ibland kan det ta lite längre tid. Under processen vidarebefordrar vi löpande samtliga bud till både er som säljare och budgivarna. Vi arbetar enligt fastighetsmäklarnämndens rekommendationer om öppen budgivning.

För Oscars mäklare är det väldigt viktigt att budgivarna får all relevant information de önskar och att de känner den trygghet som behövs för att kunna ta beslut. Vi är en mellanpart som företräder både er som säljare och köparen, med den skillnaden att vi arbetar för att få ut högsta möjliga pris för er del. Det är viktigt att känna till att ni bestämmer över budgivningen vilket bl.a. innebär att ni väljer till vem ni vill sälja och till vilket pris. Ni avgör också om ni vill ta emot ett bud eller avvisa efter att budgivningen avslutats men innan kontraktsskrivning.

KONTRAKTSSKRIVNING

Försäljningen är inte avslutad förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats. Därför försöker vi alltid hitta en tid så snart som möjligt efter avslutad budgivning. Då träffas säljare, köpare och mäklare på vårt kontor på Storgatan. Om någon part inte kan närvara löser vi det på distans eller med hjälp av fullmakt. För att båda parters skull läser vi igenom avtalet noggrant och förklarar ev. villkor så att båda parter känner sig trygga.

Inom en vecka efter kontraktsskrivning betalas en handpenning på tio procent av köpeskillingen. Vi på Oscars har god vana vid såväl internationella kunder som juridiska personer. Vid behov så hjälper vi gärna till med juridisk hjälp.

EN NÖJD KÖPARE ÄR EN LYCKAD AFFÄR

Vårt mål är alltid att ni ska vara mycket nöjda. Det är en förmån och den yttersta bekräftelsen på att vi lyckats när ni kommer tillbaka till oss eller har rekommenderat oss till någon av era bekanta. Det är vi mycket tacksamma för och det ger oss ny inspiration och energi att fortsätta bli ännu bättre.

Oscars fastighetsmäkleri Storgatan 29 114 55 Stockholm Telefon: 08 545 675 00 info@oscarsmakleri.se